Hatha yoga

Een hatha yogales bestaat uit een variatie van staande, zittende en liggende houdingen. Je voert de houdingen eerst dynamisch uit, als voorbereiding tot de statische houding. Er is veel aandacht voor de verbinding van adem en beweging. De adem is de dragende kracht van elke beweging. Door de concentratie op de adem komt er meer rust in het denken. Er ontstaat een meditatieve aandacht die leidt tot verstilling.

Alle bewegingsmogelijkheden van de wervelkolom en gewrichten komen aan bod. In elke oefening zoek je naar het juiste evenwicht tussen ontspanning en kracht. De oefeningen variëren van subtiel tot uitdagend.

Elke les is verschillend

De ene week ligt de nadruk bijvoorbeeld meer op verstilling en de andere les is bijvoorbeeld meer dynamisch van karakter en fysiek meer intensief. Daarnaast zitten er in elke les ontspanningsoefeningen, concentratie- en meditatieve oefeningen, waardoor een complete ervaring ontstaat.

Aan het einde van de les is er een lange ontspanning en na afloop van de les is er de mogelijkheid om een lekker kopje thee te drinken!

Geef je op voor een gratis proefles Hatha yoga.